WSWB Libraries

Leo Waaijers Award: nomineer een Open Science initiatief

UKB reikt dit jaar voor het eerst de Leo Waaijers Award uit. Deze uitreiking zal plaatsvinden op 22 oktober 2024 tijdens het Open Science Festival in Maastricht. Vanaf heden kunnen mensen zich hiervoor (laten) nomineren.

Op 22 oktober zal tijdens het Open Science Festival in Maastricht de eerste Leo Waaijers Award worden uitgereikt. Deze Award is bedoeld voor een persoon of groep die in de afgelopen jaren een gedurfd, vernieuwend en/of impactvol initiatief heeft genomen op het gebied van Open Science. Dit is een initiatief van UKB. Doel van de prijs is om Open Science initiatieven in het zonnetje te zetten en daardoor anderen te stimuleren en te inspireren. Voor deze Award vragen we om nominaties in te sturen. Deze nieuwe Award zal periodiek worden toegekend.

Procedure

Vul uiterlijk op 1 september aanstaande  het nominatieformulier volledig in en stuur dat naar ukb@uu.nl. Je kan jezelf of iemand anders nomineren.
Half september maakt de jury, op basis van onderstaande criteria, een eerste selectie bekend van nominaties. De winnaar wordt op 22 oktober op het Open Science Festival in Maastricht bekend gemaakt. De jury bestaat uit Saskia Woutersen-Windhouwer (UvA), Hubert Krekels (WUR) en Maurits van der Graaf (Pleiade).

De criteria voor de Award zijn:

  • Het Open Science initiatief is (tenminste deels) van Nederlandse bodem (een internationaal gericht initiatief mag uiteraard);
  • Het initiatief is niet ouder dan 5 jaar;
  • Criteria voor de beoordeling van het Open Science initiatief: gedurfd en/of inspirerend en/of vernieuwend en/of impactvol.

Zie voor meer informatie de website van de UKB.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll To Top